Evelien van Beek-Witteveen (logopedist)

Mijn naam is Evelien van Beek-Witteveen en ik ben afgestudeerd in 2007. Mijn werkervaring heb ik volledig opgedaan in de vrije vestiging. Ik heb gestudeerd aan de Christelijke Hogeschool Windesheim en mijn afstudeerperiode stond in het teken van ‘Oro-Myofunctionele Therapie’ (mondtrainingen). Na mijn studie heb ik mij met veel enthousiasme in dit onderwerp verder gespecialiseerd.

Sinds 2007 sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici en ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie. Teven neem ik sinds 2008 deel aan een kwaliteitskring voor logopedisten.

Inmiddels ben ik een aantal jaar geregistreerd als preverbaal logopedist waarbij samengewerkt wordt met o.a. het consultatiebureau of het ziekenhuis.

Middels cursussen heb ik mij verder ook gespecialiseerd in stotterbehandelingen bij kinderen en geef ik taal-tekentherapie. Verder ben ik ervaringsgericht gespecialiseerd in het geven van stotterbehandelingen bij volwassenen, mime-therapie, stembehandelingen en behandelingen voor hyperventilatie. Ook heb ik ervaring opgedaan in spraak/slikbehandelingen na operaties in het mondgebied.

Inmiddels ben ik sinds 2010 ook stagebegeleider wat ik met veel plezier doe. De stagiaires krijgen een volledige training waarbij vakinhoud, wet- en regelgeving en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Zo bereid ik elke stagiaire voor op het leveren van kwaliteitszorg met plezier voor het vak.

Ik bied intercollegiale ondersteuning aan net-afgestudeerde logopedisten en herintreders middels een intensieve wekelijkse training. Deze aanvullende training heeft als doel dat cliënten een kwalitatief goede zorg krijgen. Daarnaast heeft het als doel dat de collega-logopedist ruimte krijgt voor verdere (persoonlijke) ontwikkeling als behandelaar.

Ieder mens is van betekenis. Dat is de visie van de praktijk en dat is inmiddels ook mijn persoonlijke visie geworden. Dat betekent voor mij dat ik kijk naar het kind of de volwassene áchter de hulpvraag. Samen mogen groeien naar een sterkere communicatie of een veiligere manier van eten/drinken ervaar ik als dankbaar werk. Ook de cliënten laten met regelmaat hun dankbaarheid zien door een 9 of 10 in te vullen op het klanttevredenheidsonderzoek.

Logopedie is een prachtig vak!