Praktijk Terwolde

Persbericht 09 Oktober De Stentor:

Logopedie in medisch centrum
donderdag 09 oktober 2008 | 05:53 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 09 oktober 2008 | 02:56

TERWOLDE – Het Medisch Centrum Terwolde, dat vorige week zijn deuren heeft geopend, biedt ook onderdak aan Logopediepraktijk Terwolde waar Marijke Altink logopedist is.

Altink is gespecialiseerd op het gebied van afwijkend mondgedrag. Ze houdt zich niet alleen bezig met het verbeteren van de spraak, maar is ook in staat om iemands eet- en drinkmogelijkheden op een natuurlijke manier te verbeteren.

De behandeling strekt zich uit op het gebied van taal, lezen, schrijven, spraak, eten en drinken, overige mondgewoonten, stem, presentatievaardigheden en gehoor. Altink kan hulp bieden aan mensen met neurologische stoornissen zoals afasie, dysartrie en de ziekte van Parkinson. Na een intakegesprek volgt een advies of verder onderzoek nodig is.

Komt het tot een behandeling, dan wordt in overleg het therapiedoel bepaald. Aan het einde van de behandelreeks volgt een eindonderzoek, waarin het resultaat met de cliënt wordt besproken.  bron: www.destentor.nl

Persbericht De stentor 30 September 2008  

Onder één dak in Medisch Centrum Terwolde
door Gerard Potijk. dinsdag 30 september 2008 | 05:49 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 30 september 2008 | 03:17

TERWOLDE – De huisarts, fysiotherapeut, logopedist: allemaal staan ze te trappelen van ongeduld om hun intrek te nemen in het nieuwe Medisch Centrum Terwolde.

Terwijl buiten de stratenmakers nog bezig zijn met stoep en straat, wordt binnen de laatste hand gelegd aan de inrichting van de medische ruimtes. Ook Jorg Pieper van Fysiotherapie De Boombosch gaat er binnenkort aan de slag.

In het fonkelnieuwe gebouw, waar nog druk wordt getimmerd aan wanden en kasten, geeft hij alvast een rondleiding. ,,Prachtig toch, deze mooie, lichte ruimte?”, roept hij enthousiast bij het betreden van de grote zaal voor groepstherapie. ,,Ik kan niet wachten om hier aan de slag te gaan.”

In de grote zaal, met geluiddempende wand, komt de apparatuur voor revalidatie te staan. De tien procent aan klanten die De Boombosch in Terwolde heeft, hoeft voor een behandeling niet meer naar de vestiging in Twello. Deze service – dichter bij de klant – is volgens Pieper niet de enige overweging om in Terwolde een vestiging te openen.

,,We zitten straks met huisartsen onder één dak. Dat is toch wel gemakkelijker, wil je bijvoorbeeld samen een programma voor revalidatie ontwikkelen. Ik denk dan aan een post-operatieve revalidatiegroep of mensen met hart- of longproblemen.”

Dat er meerdere disciplines onder één dak zijn maakt het ook simpeler voor patiënten met een complex aan (medische) problemen. ,,Stel dat iemand ouderdomsdiabetes heeft. Dat gaat vaak gepaard met zwaarlijvigheid. Naast huisarts en fysiotherapeut komen daar soms ook de podotherapeut en de thuiszorg aan te pas.”

Het medisch centrum heeft een centrale wachtkamer (met koffie-automaat) aan de straatkant. Daar komt ook het kantoor op uit van de Rabobank, die heeft gezorgd voor een geldautomaat aan de buitenmuur.

Naast de ruimtes voor de huisartsen en de fysiotherapeut is in het gebouw ook ruimte beschikbaar voor een logopedist, diëtist en podotherapeut. Ze zijn er op vaste uren in de week te vinden. Er is een priklab en een afhaal-apotheek (tussen 15.30 en 16.30 uur) voor de recepten die de artsen uitschrijven.

Mirande Pol is sinds juli de praktijkhoudende huisarts van wat voorheen de praktijk van dokter Zwanenburg was. Ook zij is blij met de verhuizing naar het Medisch Centrum, die een eind maakt aan de huidige situatie met een salonwagen als wachtkamer.

Pol gaat er samen met huisarts Debora van Groos, met wie ze per 1 januari een associatie vormt, aan de slag. Zwanenburg werkt nog twee dagen per week als waarnemer in hun praktijk.

De huidige samenwerking tussen de huisartsen in Twello en Terwolde, die één huisartsengroep vormen, blijft volgens Pol bestaan. ,,We blijven ook de praktijkondersteuning delen, de behandeling van mensen die lijden aan bijvoorbeeld astma of diabetes. Op vaste dagen in de week is er in beide plaatsen ondersteuning aanwezig.”  bron: www.destentor.nl

Persbericht 01 Oktober 2008:  

Op 1 oktober gaan de deuren van Medisch Centrum Terwolde open!

Op maandag 6 oktober 2008 mogen de eerste behandelingen van Logopediepraktijk Terwolde gegeven worden in het prachtige nieuwgebouwde Medisch Centrum Terwolde.

Logopedist Marijke Altink is zeer enthousiast en vertelt: “In Terwolde ontbrak het aan logopedie. Het is natuurlijk geweldig dat er nu een logopedist in Terwolde is die óók nog eens direct samenwerkt met andere zorgverleners onder één dak. Ik heb superveel zin om te beginnen ! ”.

De doelen van de logopediepraktijk zijn het vergroten van de communicatieve en de eet- en drinkmogelijkheden van de mens op een natuurlijke manier. Met een enthousiast team kunnen ze veel specialistische behandelingen geven op het gebied van taal, lezen, schrijven, spraak, eten en drinken, overige mondgewoonten, stem, presentatievaardigheden en gehoor.

Marijke is all-round logopedist. Zij specialiseerde zich op het gebied van afwijkend mondgedrag, geeft oromyofunctionele training en traint o.a. met mensen met neurologische stoornissen zoals afasie, dysartrie en de ziekte van Parkinson.
Na een intake gesprek volgt het advies of verder onderzoek nodig is. Mocht het onderzoek nodig zijn, dan worden na de onderzoeken de uitslagen verwerkt en besproken met de cliënt. Vervolgens wordt het therapiedoel bepaald: Wat wil de cliënt bereiken? De behandeling start en per behandeling wordt de vooruitgang vastgelegd. Aan het einde van de behandelreeks volgt een eindonderzoek, waarin het resultaat met de cliënt wordt besproken.

De visie van Logopediepraktijk Terwolde luidt: “Samenwerken aan zorg in een goed zorgklimaat!” De logopedist werkt met een groot netwerk van verschillende disciplines in de medische wereld en daarbuiten, om zorg op maat te verlenen. Marijke gaat de komende weken verder spreken met lokale zorgverleners en leerkrachten hoe de samenwerking verder vormgegeven wordt.

“In de praktijk werken we goed samen, één van de resultaten daarvan is dat de wachtlijst bij ons voorgoed verdwenen is”, zegt Marijke. “Wij behandelen het hele jaar door en elke cliënt mag binnen één week na aanmelding starten met de behandeling in de praktijk óf aan huis”.

Logopediepraktijk Terwolde wil mensen van alle leeftijden de kans geven te groeien.
Bij een medische indicatie worden alle logopedische behandelingen vergoed door uw zorgverzekeraar. U haalt hiervoor een verwijzing bij uw huisarts/ specialist*.

Een huisarts, peuterspeelzaalleidster, schoollogopedist, leerkracht, tandarts, orthodontist, psycholoog, orthopedagoog, wijkverpleegkundige of specialist in het ziekenhuis kunnen u ook aanraden te starten met een logopedische behandeling.

Wij zijn u graag van dienst,

LOGOPEDIEPRAKTIJK TERWOLDE
Medisch Centrum Terwolde
Leliestraat 6
7391 AC Terwolde
06-11443077
info@logopediepraktijktlt.nl

* Bent u verzekerd bij DSW dan kunt u zonder verwijzing uw behandelingen vergoed krijgen.